EFOP-1.3.5-16-2016-00520 Szívességbank

  • Szívességbankunk blogja (itt)

Szívességbank

A Gönczy Pál Katolikus Általános Iskolában

Időpont: 2019.02.15.

Fotók:

Beszámoló-Szívességbank 2019.02.15.

A gyermekek kívánságára megismételtük a „Szívességbank Cserebere” rendezvényünket. A már korábban összegyűjtött játékokat, könyveket, társas játékokat kiállították a „vásártéren”. Azokat a játékokat is a vásári portékák közé raktuk, amiket az Idősek Otthona lakóitól kaptak szívességeikért cserébe.

Önfeledt izgalomban cseréltek gazdát a játékok, miután gyermekeink megnézték, megtapintották őket. Öröm volt Őket látni, milyen örömmel adták egymás kezébe játékaikat, „kincseiket”. Vidáman telt a délután.

Az önzetlen segítségnyújtásra láttunk példát ismét. Hiszen gyermekeink szívesen cserélték el társukkal azokat a portékákat, amit Ők már esetleg meguntak, de pajtásuk szívesen játszana még vele.

MEGHÍVÓ

Szívességbank
A Gönczy Pál Katolikus Általános Iskolában

Szeretnél másokon segíteni?

A program keretein belül lehetőséged van arra, hogy játékokat, könyveket, társas játékokat, labdákat stb. adományozz társaidnak!

Esetleg Te magad is örülnél egy kis segítségnek?

Akkor szeretettel várunk a „cserebere” kiállításra, ahol mindezek gazdát cserélhetnek!     Helyszín: Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola

Időpont: Karácsond, 2017. szeptember 28. 14 órától

Mindenkit szeretettel várunk!

EFOP-1.3.5-16-2016-0020

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Gönczy Pál Katolikus Általános Iskolában

Rendezvény címe: Szívességbank

Dátum: 2017. 09. 28. 14 órától

A rendezvény rövid ismertetése: A gyermekek nagy lelkesedéssel készültek erre a délutánra. Napokkal előtte gyűjtötték azokat a játékokat, amik már nem voltak fontosak számukra. Nagy örömmel állították ki portékájukat, valamint azokat a játékokat, amiket a szívességekért cserébe kaptak.

Elkezdődött a szívességbank cserebere. Megfogták, megtapintották egymás játékait. Volt olyan asztal, ahol igazi vásári hangulat keletkezett. Gazdát cseréltek a könyvek, a plüss, valamint a társas játékok stb. Vidáman telt a délután. Öröm volt Őket látni, mennyire áthatotta az önzetlen segítségnyújtás öröme, ami a szereteten alapul. A napközis csoportokban a leckeírás is könnyebben ment az „új” játékok társaságában, amiket a tanuló asztalokra helyeztek.

A gyermekek elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat ezen a délutánon, kérték, hogy máskor is legyen ilyen program.

Úgy gondoljuk, hogy az alsó tagozatos tanulókban elindítottuk az önzetlen segítségnyújtás érzésének alapjait, bízva abban, hogy felnőtt korukra majd szokásaikká fog válni.

A rendezvény jellege: Szívességbank
Meghívott vendég, közreműködő: Pedagógusok, dolgozók, szülők, hozzátartozók
résztvevők száma:                          50 fő
Felhasznált anyagok, eszközök:
Dokumentáció:  jelenléti ív                                 fotók

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.