Ünnepeink

2019. december 8-i búcsúi szentmisén iskolánk 5. osztályos tanulói rövid kis előadással emlékeztek meg védőszentünk, Szent Miklós életéről. A műsort betanította: Tóth Józsefné tanító néni.

Advent 2019.
Advent kezdetével lelkileg is elkezdtünk készülni karácsonyra. Hétfőnként roráté szentmisék és gyertyagyújtás, gyónási előkészület és jócselekedet gyűjtés készíti elő a gyerekek szívét az ünnepre.

A 2019. november 16-i  szentmise előtt “Rózsacsoda” címmel, egy rövid irodalmi műsorral iskolánk tanulói megemlékeztek Árpád-házi Szent Erzsébet életéről. Ezen a szentmisén elindítottuk a tartós élelmiszerek gyűjtését.

2019. október 18-án 9 órától iskolánk diákjai idén is bekapcsolódtak az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért eseménybe az iskolarádió előimádkozói segítségével.

Szent Gellért műsor
A Szent Gellért nap keretében iskolánk tanulói bábelőadás keretében emlékeztek meg a szent életéről. 


TANÉVNYITÓ SZENTMISE 2019.

A 2019/2020-as tanév kezdetén a Veni Sancte szentmisén kértük az egész éves munkára Isten áldását.

NAGYBÖJTI JÓCSELEKEDETEK

Nagyböjtben újabb jócselekedet gyűjtésbe kezdtünk…
Jézus töviskoronáján egy egy virágszirmot kap az, aki szentmisén vesz részt, versenyen vagy ünnepségen képviseli az iskolát, vagy hozzájárul a közösségi élet jóvá tételéhez, segít társainak, nevelőinek.
Reméljük Húsvétra virágba borul Jézus töviskoronája! :-))

ADVENTI JÓCSELEKEDETEK ÉS A KIS JÉZUS JÁSZLA

Rendhagyó módon a templom megszokott betleheme mellett a főoltáron egy kis Jézus szobor is helyet kapott idén a karácsonyi időszakban a jászlával…. Miért fontos ez? A jászolba a szalmaszálakat a gyerekek egyenként gyűjtötték össze Advent folyamán iskolai (és otthoni) jócselekedeteikkel.

l…

KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

A karácsonyi ünnepség idén is a templomban került megrendezésre. A színvonalas műsort Rozovitsné Sebők Noémi Tanító Néni állította össze a harmadikosoknak. Az énekkar tette még emlékezetesebbé Pappné Fehér Anikó Tanár Néni vezetésével a szép előadást. 

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

Adventben az iskolában hétfőként Greutter György Atya lelki vezetésével gyújtottunk meg egy-egy újabb és újabb gyertyát az adventi koszorún.

ADVENTI LELKINAP

Az adventi lelki napon, 2018, december 17-én templomunk és iskolánk védőszentjéről Szent Miklós püspökről szerveztek az iskolásoknak érdekes programokat. A filmvetítés után kézmíves foglalkozások, végül sorverseny várta a tanulókat.

  s

Búcsúi szentmise, – 2018.

A Szent Miklós püspök tiszteletére bemutatott búcsúi szentmisét Holló Gábor Atya mutatta be a karácsondi templomban, 2018. december 9-én, vasárnap. A szentmise elején iskolánk 7/b osztályos tanulói méltóképpen egy kis előadással emlékeztek meg védőszentünk életéről. A szentmise végén a templom kapujában pedig a Mikulás várta a gyerekeket és a híveket.

  

Roráte szentmisék 2018

Iskolánk alsós és felsős tanulói is a számukra külön-külön szervezett roráte szentmisékkel mélyíthették el a karácsonyra való lelki felkészülésüket, melyeket Greutter György Atya mutatott be.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ELŐADÁS SZENT ERZSÉBET ÉLETÉRŐL

   2018. November 18-án vasárnap a szentmise elején iskolánk Karitasz Junior csoportja egy szép kis előadással emlékezett meg Szent Erzsébet életéről aktualizálva azt mai életünkre is.

2018/2018

Bérmálkozás 2017. május 14.

A bérmálás szentségét 2017. május 14-én, vasárnap délután Főtisztelendő Ficzek László az Egri Főegyházmegye helynöke szolgáltatta ki iskolánk tanulóinak. A karácsondi Szent Miklós templomban 22 fő 8. osztályos gyermek bérmálkozott. Ficzek László Atya a közeli Jászárokszállás szülötte már több alkalommal látogatott el hozzánk, több esetben bérmálta meg fiataljainkat.

Marton Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte a helynöki tanácsost.

A megbérmáltak nevében Gyárfás Fanni és Kovács Noel köszönte meg a Szentség kiszolgáltatását.

Köszönet Juhász Ferenc plébános atyának és Stral Péter atyának a bérmálkozó 8-os tanulók felkészítéséért, a zökkenőmentes, gördülékeny liturgia menetért.

A templom padjai szépen megteltek az ünnepi szentmisén, amit a bérmáló főpap is kiemelt.

 

    

 

 

Betlehemes műsor

Harmadik osztályosaink betlehemes műsora nagy sikert aratott. Segítségével könnyebben tudtuk elképzelni, milyen is lehetett az első Karácsony.

Élő Betlehem

Nyolcadik osztályosaink iskolánk udvarán élő Betlehemt állítottak fel. Sajnos egyik szereplőnk a kiskecske a délelőtt folyamán elszökött udvarunkről. De szerencsére néhány órás keresés után a piacon kikötve megtaláltuk. Ezúton is köszönjük a segítséget!

Roráté, kakaó és kalács

Adventi szerdai reggeleken, hajnali misére mentünk templomunkba. Szentmise után a gyerekeket forró kakaó és vajas kalács várta a plébánián.

Adventi lelki nap

December 16-án különbusszal utaztunk a gyöngyösi városi sportcsarnokba. Itt szalézi atyák tartottak előadást nekünk.

Adventi gyertyagyújtás

Az adventi időszakban Strahl Péter Atya segített minket, hogy lelkünkben is felkészüljünk Krisztus Urunk születésének megünneplésére.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.