Ünnepeink

Bérmálkozás 2017. május 14.

A bérmálás szentségét 2017. május 14-én, vasárnap délután Főtisztelendő Ficzek László az Egri Főegyházmegye helynöke szolgáltatta ki iskolánk tanulóinak. A karácsondi Szent Miklós templomban 22 fő 8. osztályos gyermek bérmálkozott. Ficzek László Atya a közeli Jászárokszállás szülötte már több alkalommal látogatott el hozzánk, több esetben bérmálta meg fiataljainkat.

Marton Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte a helynöki tanácsost.

A megbérmáltak nevében Gyárfás Fanni és Kovács Noel köszönte meg a Szentség kiszolgáltatását.

Köszönet Juhász Ferenc plébános atyának és Stral Péter atyának a bérmálkozó 8-os tanulók felkészítéséért, a zökkenőmentes, gördülékeny liturgia menetért.

A templom padjai szépen megteltek az ünnepi szentmisén, amit a bérmáló főpap is kiemelt.

 

    

 

 

Betlehemes műsor

Harmadik osztályosaink betlehemes műsora nagy sikert aratott. Segítségével könnyebben tudtuk elképzelni, milyen is lehetett az első Karácsony.

Élő Betlehem

Nyolcadik osztályosaink iskolánk udvarán élő Betlehemt állítottak fel. Sajnos egyik szereplőnk a kiskecske a délelőtt folyamán elszökött udvarunkről. De szerencsére néhány órás keresés után a piacon kikötve megtaláltuk. Ezúton is köszönjük a segítséget!

Roráté, kakaó és kalács

Adventi szerdai reggeleken, hajnali misére mentünk templomunkba. Szentmise után a gyerekeket forró kakaó és vajas kalács várta a plébánián.

Adventi lelki nap

December 16-án különbusszal utaztunk a gyöngyösi városi sportcsarnokba. Itt szalézi atyák tartottak előadást nekünk.

Adventi gyertyagyújtás

Az adventi időszakban Strahl Péter Atya segített minket, hogy lelkünkben is felkészüljünk Krisztus Urunk születésének megünneplésére.